lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

118-K

Haber Bilgileri

2024-2025 Döneme Merhaba - Fehime Tunca
01-07-2024 00:00
Çok Değerli Lion’ lar, Sevgili Leo’ lar,

Gönüllülük hayatı sevmektir. Gönüllülük, çözümü başkasından beklemek değil bireysel gücünü çözüm için kullanmaktır. Ön yargılardan kurtulmak, paylaşmaktır…

Güvenmektir… sorumluluktur.. Gönüllülük, hiçbir çıkar ve beklenti olmadan yaşamın kalitesini artırmak, insanlığa artı değer yaratmaktır.

LİONS bu temeller üzerinde yükselen, gönüllülük esasına dayalı bir Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşudur.

Dünyayı tanımak ve farkındalıklarla yaşamak Lion olmanın temel özelliğidir.

Biz insanlığa hizmet etmeyi, birlikte üretirken mutlu olmayı en iyi şekilde başaran büyük bir aileyiz. Bu farkındalık bizlere sorunları görebilme yeteneği, anlayış, çözüm odaklı hareket etme ve hizmet üretmenin sorumluluğunu da yüklüyor Her gün değişmeye devam eden dünya ve bu değişimden etkilenen yaşamımız birçok alanda çözüm bekleyen yeni sorunlar yaratırken, bu sorunlara yönelik yeni hizmet yöntemlerini üretmemiz ve geliştirmemiz gerekliliğini de bizlere öğretmeye devam ediyor.
Üzerinde yaşadığımız yerküre, insanoğlunun tarih boyunca ona yaptığı eziyete karşı artık dayanma gücünü yitiriyor. Küresel ısınma ve iklim krizi tüm diğer sorunların ötesinde sadece insanların değil tüm canlıların, doğanın yaşam hakkını koruma, sürdürülebilir bir yaşam pratiği oluşturma hedefini de önümüze koyuyor.

Yanı başımızda süren savaşlar, yaşanan insanlık dramları, hızla değişen değer yargılarının yarattığı otoriter güç kavgaları ve cehalet;
“Yurtta Barış, Dünyada Barış” diyerek yüzyıl önce gelecek vizyonu ortaya koymuş Ulu Önderimiz M. Kemal Atatürk’ün yolunda ve “Sevelim, Sevilelim Bu Dünya Kimseye Kalmaz” diyerek sevgiyi, “ Dostun evi gönüllerdir. Gönüller yapmaya geldim ” diyerek uzlaşıyı en güzel şekliyle anlatan Anadolu aydınlanmasının önderlerinden Yunus Emre’nin felsefesinde ilerleyen biz barış elçilerine tarihsel sorumluluk yüklüyor.

Tüm dünyada olduğu gibi, Türk Lionları olarak, 118K olarak, dayanışma, anlayış ve özveri ile bugüne kadar pek çok başarı hikâyesi yazdık. Yerel sorunların farkında, ulusal çözüm süreçlerinin içinde ve uluslararası misyonumuzun sorumluluğuyla, yenilerini de hep birlikte yazmaya devam edeceğiz. 2024 – 2025 Hizmet Döneminde Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği’nin küresel hedeflerini yol haritamız yaparken, sürdürülebilir hizmet anlayışı ile nerede bir ihtiyaç varsa orada olmaya, elimizi uzattığımız her alanda güzelliklere imza atmaya devam edeceğiz. Yol arkadaşlarımızın her birinin tecrübesini, aramıza yeni katılacak arkadaşlarımıza aktarma sorumluluğuyla Yönetim Çevremizi birlikte büyütmeye devam edecek ve sağlıkla aydınlık geleceğe taşıyacağız.

Yaşanabilir bir dünya için, birbirimize güvenerek, paylaşarak, birbirimizi dinleyerek, anlamaya çalışarak, farkındalığımızı yükselterek ve birbirimize destek olarak bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Bu yolculukta en büyük dileğim, sizlerle atacağım her adımın ileride yüreğimizi ısıtan, ‘iyi ki yaşanmış’ dedirten anılara vesile olmasıdır.

Çünkü Hepimizin Hepimize İhtiyacı var.Bu güzel ve büyük ailenin bir üyesi olmanın, sizinle yaşamı paylaşmanın benim için büyük bir onur olduğunu bilmenizi istiyor ve yolumuz aydınlık ve sağlıklı, birlikteliğimiz güçlü, hizmetlerimiz bol olsun diyorum. Haydi gelin, Yaşama Birlikte Dokunalım.

Fehime Tunca
2024-2025 Hizmet Dönemi
118 K Yönetim Çevresi
Genel Yönetmen​​​​i
 
HERKESE AÇIK