lions Türkiye Lions Türkiye

Organizasyon Bilgileri

118-U

Haber Bilgileri

2024-2025 Döneme Merhaba - Dr. Cengiz Kurt
01-07-2024 00:00
Topluma hizmet etme misyonunu yüceltmek ve yaşanabilir bir dünya için  Lions hareketinin değerleri etrafında bir araya gelerek güç veren bir birlikteliğin etrafında yeni döneme merhaba diyeceğiz.

Yıl 1917...Günümüzden “107” yıl öncesi, sosyal çatışmaların hüküm sürdüğü, insan ilişkilerinin yozlaştığı ve savaşın yıkıcı etkisi içerisinde; insanların, açlık sefalet gözyaşı ve umutsuzluk içerisinde olduğu bir dönemde Melvin Jones bir gurup arkadaşı ile bir rüyayı, bir hayali gerçekleştirmek üzere kaybolan insani değerlere ve materyalist zihniyete karşı dünya toplumuna KARŞILIKSIZ HİZMET ETMEK adına yola çıkıyor… Ve İşte! Böylesine acılı ve yıkıcı bir dünyada yapıcı anlayış sunan LİONS felsefesi, insanlık ve yaşanabilir dünya adına tarihte yerini alıyor.

Yıl 1963... bir bürokrat ve akademisyen olan Prof. Dr. Fahrettin Gökay, 29 ileri görüşlü vizyon sahibi insan ile Atatürk İlke ve Devrimlerinin ışığında topluma hizmet etmek adına Lions'u Anadolu insanı ile buluşturuyor. İşte o günden bu güne ülkemizde de, Lions hareketinin değerleri etrafında bir araya gelenler; kulüplerimiz ve kurduğumuz onlarca vakıflarla karşılıksız hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyor.

Dostlarım, 
Dünya değişiyor, elbette ki ihtiyaçlar da değişiyor… Bu değişimler, çoğu zaman bizleri yeni zorluklarla da karşı karşıya bırakıyor. Ama! Her koşulda evrensel inanç ve Lions felsefesi mükemmellik unvanını elinden bırakmıyor. Ama! Her koşulda evrensel inanç ve Lions felsefesi mükemmellik unvanını elinden bırakmıyor.

Çünkü şartlar ve koşullar ne olursa olsun Lionlar’ın insanlığa hizmet etme arzusu ve sorumluluğu hiçbir zaman değişmiyor.

Çünkü Lion’lar, değişimler karşısında kaybolmadan temel değerlerini ve amaçları koruyan, çevresindeki insanlara ve topluma değer katma potansiyeline sahip, birlikte hareket etme becerisi ile yeniliklere açık, yeni fikirleri ve bakış açılarını keşfedebilen bir takım oyuncusudur.

Karmaşık ve hızla değişen bir yapı ile küresel toplum ve ekonomik sistemin hâkim olduğu günümüz dünyasında da; küresel güçler arasındaki rekabet, terörizm, göç ve insan hakları ihlallerine, savaşlara, insanın insana zulmüne, çaresiz, yoksul, sefalet ve açlık içerisinde bulunan insanlığa, yaşadığımız dünyanın yaşam kaynaklarının tükenişine, çevre kirliliğine ve “biyo çeşitlilik” kaybına ve yaşam paydaşlarımızın yok sayılmasına hatta katledilmesine, zenginliği kendinde toplama diğerlerini yokluğa terk etme anlayışına kısacası insanlığın aç gözlülüğüne maalesef tanığız.

Kuruluşumuzda yaşanan materyalist sistemin bugün dünya insanlığını yeniden kuşattığının tanıklığı ile iddia ediyorum ki; insanlığın ve yaşam paydaşlarımızın bizlere her zamankinden daha çok ihtiyacı var. 

Çünkü, İnsanlık olarak karşı karşıya olduğumuz bu küresel sorunlar, demokratik değerlere ve insan haklarına saygılı, toplumları bir araya getirebilen, adil ve sürdürülebilir çözümler üretebilen karmaşık sorunlarla başa çıkabilen, insanlığın ve toplumun refahını düşünen etkili bir liderlik ve vizyonu zorunlu kılmaktadır. İşte bu yüzden Lionlar’a ihtiyaç vardır. Dolayısı ile Yeni Dünya sahnesinde YİNE BİZ ve YENİ BİZ olmamız kaçınılmazdır...

Sevgi, saygı, dostluk ve hoşgörü temelinde ve bilinçli hizmet etme anlayışında gelecek dönem liderleri olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapma azmi ile BİZ HAZIRIZ diyor, en derin lions sevgi ve saygımı sunuyorum.

Cengiz Kurt
2024-2025 Hizmet Dönemi
118 U Yönetim Çevresi
Genel Yönetmen​​​​i
 
HERKESE AÇIK